סיור קולינארי בשוק מחנה יהודה - המלצות לאניניי טעם


עד לפני שנה שוק מחנה יהודה היה בשבילי רק משהו ששומעים עליו בספרי טיול או בכתבות על ירושלים. כתל אביבי מבטן ומלידה, הכרתי בעיקר שוק אחד, ולמען האמת הוא לא היה מלהיב יותר מדי, כך שגם התקשיתי מאוד להבין על מה כל המהומה סביב אותו שוק ירושלמי.

אבל לפני שנה עברתי לירושלים, ולא סתם לירושלים – לשכונת נחלאות, הגובלת בשוק, ומאז המעבר דעתי על השוק כבר לא אותו הדבר.

מלבד העובדה שהשוק הוא מקור לירקות ופירות טריים וזולים, מחנה יהודה טומן בחובו אינספור פנינות חמד קטנות ונפלאות, כך שכמעט כל אחד יוכל למצוא בו את הנישה שלו: חובבי מתוקים, אוהבי ארוחות אותנטיות, וגם צעירים, כיוון שבשנים האחרונות השוק עבר מתיחת פנים מרשימה במסגרתה צצו להם מקומות חדשים ומיוחדים רבים.

מסעדת עזורה – לחובבי המסורת ממש בתוך שוק מחנה יהודה

יש לא מעט מסעדות ביתיות בשוק וסביבה לו, אבל לא בכדי מסעדת עזורה הותיקה שבירכתי השוק העיראקי, זוכה שנה אחרי שנה להמלצות בכל מדריכי הטיול האפשריים. שוק מחנה יהודה - ירושלים

האוכל הטרי והחם מוכן מדי יום בסירי ענק על פתיליות שמבשלות אותו בישול איטי.

המסעדה נסגרת ברגע שהסירים נגמרים, וביום שישי אפילו לא מחדשים אותם – כך שאם הגעתם אחרי השעה 13:00 יכול להיות שאת חלק מהמנות כבר לא תוכלו לקבל.

המגוון לא רחב מדי, אבל רחב מספיק בשביל שתמצאו כאן מה לאכול – בין אם תבחרו בתבשיל בשר בקר מסורתי, בקציצות ענק שכל אחת מהן מהווה מנה עיקרית בפני עצמה, או במרק הקובה המפורסם שלהם – רעבים לא תצאו מהמסעדה.

רק קחו בחשבון שעם האיכות מגיעה גם פופולאריות, ויתכן שתצטרכו להמתין עשר דקות-רבע שעה עד שיתפנה עבורכם שולחן, ובמיוחד בימי שישי. מילה שלי – שווה להמתין.

בית קפה / פאב החמישה במאי – לצעירים המיוחדים של שוק מחנה יהודה


כאמור, במסגרת ההתרעננות שעבר השוק נפתחו בו לא מעט בתי קפה שבהם תוכלו למצוא מאפים ומאכלים קלילים, חלקם מיוחדים יותר ומיוחדים פחות. אבל החידוש המיוחד ביותר הוא פאב החמישה במאי, שאוטוטו חוגג חצי שנה לפתיחתו.

בימים משמש המקום, שממוקם בשוק המקורה, ממש בהתחלה (קרוב לרחוב אגריפס), כבית קפה שמגיש קפה איכותי, עוגיות ומאפים תוצרת בית (מעשי ידי אמו של אמיר, בעל המקום) וגם מבחר קטן של סנדביצי ים ממיטב חומרי הגלם של השוק.

בלילות, עת נסגרות הבאסטות סביבו, הוא הופך לפאב שוקק עם בירות מיוחדות מהחבית, כאשר כל באיו ישובים על גבי ארגזים הפוכים ועליהם כריות. מיוחד, כבר אמרתי?

פלאפל האחים לוי, הקובה של אמא ומעדני צדקיהו – מנשנוש קל עד ארוחה ביתית ממוצעת

כל שלושת הנ"ל הם מוסדות קולינריים שנחשבים כבר די ותיקים בשוק. הראשון, נחשב בעיני רבים, כולל עבדכם הנאמן לפלאפל הטוב ביותר בעיר. בניגוד לפלאפליות התל אביביות המיוחדות, בדוכן הפלאפל שנמצא בכניסה לשוק הפתוח לא תמצאו לא פיתה מקמח מלא, לא שלל סלטים "מגניבים", אלא פלאפל פשוט וטעים, עם חמוצים, סלט וצ יפס. אם תרצו, תוכלו לקבל זאת גם בלאפה – או "אשתנור" בעגה הירושלמית.

מוסד שני שהזכרתי הוא הקובה של אמא, שנמצא בכניסה לשוק המקורה. עד שהכרתי את המקום חשבתי שיש רק סוג אחד של קובה, אבל מאז למדתי להבדיל בין קובה חמוסטה לשאר מיני הקובה שמגישים כאן, כולל במרק אם תרצו. גם זול, גם טעים, וגם משביע.

לסיום, מעדני צדקיהו, שגם הם בתחילת השוק המקורה (לא הרחק מ"החמישה במאי")  מציעים מבחר תבשילים ביתיים לקחת – ממולאים שונים, קציצות, ועלי גפן שאין שני להם. מי שאין כוח לו כוח לבשל לשבת, יכול להגיע לכאן ולקנות כמה דברים טעימים. המחירים אולי לא הכי זולים שבעולם, אבל האורחים שלכם יתענגו על כל ביס.


גבעת התחמושת | אטרקציות בירושלים | צימרים מומלצים | עין כרם | קיץ בירושלים
סיור קולינארי בשוק מחנה יהודה - המלצות לאניניי טעם ואוהבי אוכל טוב!